2008. november 23., vasárnap

Erdélyi tokány [húsétel]

Hozzávalók:
Marhahús csíkokra vágva,füstölt szalonna kockára vágva,apró kockákra vágott vöröshagyma,kevés fokhagyma,pici ő.kömény,kevés majoranna,p.paprika,nagyon kevés ő.bors,kevés liszt,
friss paradicsom vagy p.püré,húslé.

Elkészítés:
A füstölt szalonnát kockákra vágjuk és kiolvasztjuk.A töpörtyűket a zsírból kiszedjük és finomra vágott v.hagymát,kevés fokhagymát,pici ő.köménymagot,majorannát teszünk a meleg zsírba,jól felhevítjük,de meg nem pirítjuk,továbbá p.paprikát,nagyon kevés törött borsot teszünk bele.Most a hosszú metéltre (csíkokra) vágott marhahúst a hagymára tesszük,megsózzuk,megpároljuk,amíg a víz el nem párolgott belőle,ill.amíg a hús meg nem puhul.Kevés liszttel megstanboljuk (lisztszórással besűrítjük),egy kicsit így pirítgatjuk a tűzhelyen,majd friss paradicsomot vagy p.pürét teszünk hozzá,kevés levessel felengedjük és kissé hagyjuk még így párolódni.Tálaláskor a szalonnából készült töpörtyűt rászórjuk,tarhonyával szolgáljuk fel.

Elkészítési idő: 60 perc

Nincsenek megjegyzések: