2008. november 23., vasárnap

Erdélyi töltött csirke [húsétel]

Hozzávalók:
kb. 2 kg-os csirke,
2 db zsemle,
2 dl tej,
4 tojás,
18 dkg liba- vagy csirkemáj,
18 dkg gomba,
15 dkg füstölt szalonna, 5 dkg vaj,
5 dkg hagyma,
só, bors, petrezselyem zöldje.

Elkészítés:
A zsemlét beáztatjuk a tejbe. Két főtt tojást, a májat, a gombát és a szalonnát kockákra vágjuk. A hagymát üvegesre pároljuk, és beletesszük a többi, kockára vágott hozzávalót. Megdinszteljük, majd hozzáadjuk a két nyers tojást, összekeverjük, s ha elkészült, hűlni hagyjuk. A csirkét kívül-belül besózzuk, és a belsejét majoránnával bedörzsöljük.Ezután a kihűlt töltelékkel a szokásos módon megtöltjük. Sütőben közepes fokozaton sütjük. Burgonya-, rizs- vagy zöldségkörettel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: