2008. november 23., vasárnap

Emeletes hús [húsétel]

Hozzávalók:
1 kg hús /sert5éskaraj,pulykacomb vagy mell,csirke
10 szelet bacon
2 fej hagyma
20-30dkg füstölt kolbász
3dl tejszín /főző vagy sima /
3 dl kecsöp
cukor ,só,őrölt bors
esetleg sajt

Elkészítés:
A húst felszeletelem sózom-borsozom,jénaiba rakom a szeleteket rárakom a szalonnaszeletet ,a karikára vágott kolbászt ,és a karikára vágott hagymát ,Addig folytatom a rétegzést míg a hozzávalók elfogynak.A tejszínbe belekeverem a kecsöpöt,sót, kevés borsot és kevés cukrot és ezt a mártást ráöntöm a húsra.A tálat lefedem és sűtőben készre sütöm.Mielött befejezem a sütést előtte leveszem a tetejét vagy a fóliát és még kb 10 percig sütöm.Sűrű mártás marad az alján

Tanácsok:
Sült.vagy főtt burgonyával ,esetleg párolt zöldséggel tálalom.
A rétegek közé illetve a tetejére lehet sima vagy füstölt sajtot szórni.

Nincsenek megjegyzések: