2008. november 23., vasárnap

Egzotikus pulykarolád [húsétel]

Hozzávalók:
1 egész pulykamell,
15 dkg darált marhahús (lehet csirke is),
4 db banán,
2 kis fej vöröshagyma,
1 kis doboz mandarinkonzerv,
2 dl tejszín,
1 l száraz fehérbor,
6 dkg sajt,
2 evőkanál olaj,
5 dkg vaj,
1 evőkanál sűrített paradicsom,
1 evőkanál étkezési keményítő,
szójaszósz,
só,
bors,
curry.

Elkészítés:
Felforrósított olajban megpirítjuk az egyik fej hagymát, és darált hússal, sóval, borssal, paradicsompürével ízesítjük.
Hozzáadunk 1 vékonyan felkarikázott banánt, ízlés szerint curryvel, szójaszósszal ízesítjük, és még 5 percig együtt pároljuk.
A megmosott, szárazra törölt pulykahúst megszórjuk sóval, borssal, és elterítjük rajta a banános darált húst, a tetejére sajtot reszelünk. Feltekerjük, cérnával átkötjük.
A másik hagymát és 2 banánt ugyancsak felkarikázzuk.
Egy lábasban felhevítjük a vajat, elősütjük benne a pulykaroládot, hozzáadjuk a hagymát, banánt, kis ideig sütjük, majd felöntjük 1,5 dl vízzel, borral, és fedő alatt kb 50 percig pároljuk. Leszűrjük a mandarint, és a levét is a húshoz adjuk.
Amikor megpuhul, kiszedjük, és a levét átpaszírozzuk.
Az étkezési keményítőt a tejszínnel simára keverjük, és vékony sugárban a pecsenyeléhez keverjük, és összeforraljuk.
Hozzáadjuk a maradék felkarikázott banánt és leszűrt mandarint.
Ha szükséges sóval, borssal, curryvel utánaízesítjük.
A roládról levágjuk a cérnát, felszeleteljük, és a gyümölcsös mártással meglocsolva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: