2008. november 23., vasárnap

Édes - savanyú sertéssült [húsétel]

Hozzávalók:
50 dkg. sertéscomb 25 dkg. rizs 1 fej vöröshagyma 1-1 db. sárga-, zöld -és piros húsú kaliforniai paprika 1 doboz darabolt ananász konzerv 1 db. hegyes erős paprika 1 evőkanál ecet 1 evőkanál méz 4 evőkanál szójamártás 1/2 dl. olaj őrölt, csípős fűszerpaprika ízlés szerint só

Elkészítés:
A sertéshúst vékony csíkokra vágjuk, a megtisztított vöröshagymát apróra felkockázzuk, az ananászt lecsepegtetjük. Az ananászt, a hagymakockát, a húscsíkokat tálba tesszük, ráöntjük a szójaszószt és 20 percig pácoljuk. A megmosott kaliforniai paprikákat vékony csíkokra vágjuk, az erős paprikát felkarikázzuk. Az olajat serpenyőben ( vagy Wokban ) felforrósítjuk, és a lecsepegtetett húst hírtelen aranybarnára pirítjuk, tálba szedjük és megsózzuk, csípős fűszerpaprikával meghintjük. A visszamaradt zsíron megpirítjuk a paprikákat, hozzáadjuk a szójás - hagymás ananászt. Együtt készre pároljuk, majd ecettel, mézzel ízesítjük, végül belekeverjük a húst és az egészet összemelegítjük. Rizst tálalunk hozzá.

Tanácsok:
Mivel az étel nem lesz túlságosan szaftos, ezért kockára vágott sült krumplival még finomabb. Félszáraz fehérbor illik hozzá.
Elkészítési idő: 90 perc

Nincsenek megjegyzések: