2008. november 23., vasárnap

Édes-savanyú sertéscsíkok [húsétel]

Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb, 25 dkg rizs, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 sárga, 1 zöld és 1 piros paprika, 1 kis doboz darabolt ananászkonzerv, 1 hegyes erőspaprika, 5 dkg pirított sósmogyoró, 1 evőkanál 10%-os ecet, 1 evőkanál méz, 4 evőkanál szójaszósz, 2-3 evőkanál olaj, csípős fűszerpaprika, só

Elkészítés:
A sertéshúst vékony csíkokra vágjuk, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk. Az ananász levét leöntjük. Az ananász- és hagymakockát tálba tesszük, leöntjük a szójaszósszal, belekeverjük a húscsíkokat, és 20 percig pácoljuk. A rizst a szokásos módon elkészítjük. Közben a paprikákat megmossuk, vékony csíkokra metéljük, a hegyespaprikát karikázzuk. Az olajat serpenyőben megforrósítjuk, és a lecsöpögtetett húst adagonként hirtelen aranybarnára sütjük. Tányérra szedjük, sózzuk, meghintjük a csípős fűszerpaprikával. A visszamaradt zsiradékon 1-2 perc alatt megpirítjuk a feldarabolt paprikát, hozzáöntjük a szójás-hagymás ananászt és a mogyorót. Kb. 5 perc párolás után ecettel és mézzel ízesítjük, végül beletesszük a húst, és összemelegítjük. A rizzsel tálaljuk.

Tanácsok:
Nagyon finom étel, az ecettel és a mézzel lehet ízlés szerint variálni.

Nincsenek megjegyzések: