2008. november 23., vasárnap

Édes-savanyú csirkemell [húsétel]

Hozzávalók:
60 dkg csirke- vagy pulykamellfilé
2 db kaliforniai paprika (piros és zöld)
2 db paradicsom
25 dkg felkockázott ananász
2 db sárgarépa
2 közepes fej vörös- vagy lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
kevés sűrített paradicsom
Worcester szósz
sötétebb szója szósz
olaj
1 evőanál akácméz (esetleg nem túl aromásvirágméz)
2 evőkanál alma- vagy fehérborecet
frissen őrölt bors
tengeri só
ízlés szerint darált csípős paprikakrém

Elkészítés:
Egy nagyobb, lefedhető serpenyőbe olajat öntünk, és az egyenletesen felcsíkozott filét közepesen erős lángon fehérre sütjük. Sózzuk, borsozzuk, szója- és Worcester szósszal ízesítjük. Hozzáadjuk a negyedelt, vékonyan felkarikázott paprikadarabokat, a durván felkockázott hagymát, a lecsöpögtetett ananászt és az apróra felkockázott sárgarépát. Pár percig magas hőfokon fedő nélkül pirítjuk, majd hozzáadjuk a felnegyedelt és a sűrített paradicsomot, a fokhagymát és az ananász levét. Lefedve, közepes-alacsony lángon úgy 30 percig főzzük, ízlés szerint mézzel és ecettel ízesítjük.
Ha elkészült az étel, rizzsel kínáljuk. Legjobb a hosszúszemű rizs, borssal ízesítve.

Tanácsok:
Gyomorkímélő. Pikáns de nem fűszeres. Könnyű vacsora vagy kitűnő ebéd.

Nincsenek megjegyzések: